Modrá je volanie po dôvere

10.04.2007 Celý región

„Modrá je volanie po dôvere, aby sme sa nezaťažovali vecami, ktorých sa budeme musieť vzápätí zbaviť! “
Je farbou komunikácie a predstavuje také mier, ktorý tento proces prevádza, farbou vyjednávača - človeka, ktorý je schopný vidieť a hovoriť o určitej záležitosti z oboch strán. Ak sa často obklopujeme modrou, či už je to oblečenie, auto, byt a nábytok - je pravdepodobné, že máme (alebo postupne získavame) veľkú vieru a dôveru v ľudstvo a jeho vývoj. Sme schopní dobre a presne formulovať svoje myšlienky a dokážeme rešpektovať a prijímať názory, myšlienky a presvedčenia druhých. Ženy, ktoré priťahuje modrá, majú dobre integrovanú mužskú zložku svojej osobnosti. Naproti tomu muži, ktorí príliš tiahnú k tejto farbe, by sa mali zamyslieť nad tým, či dokážu prijímať a ctiť ženskú stránku svojej osobnosti - a teda aj ženy okolo seba. Naviac môže táto veľká potreba modrej naznačovať skryté nebo otvorené problémy s otcom, alebo dokonca úplné opovrhovanie autoritami. V extrémnych prípadoch môže modrá viesť k úplnému odmietaniu všetkého. Na začiatku sa toto odpojenie prejavuje ako namyslenosť, chlad a nepredvídateľná náladovosť, depresia a pocity odlúčenia. Ak človek nepodnikne kroky k náprave, premietne sa táto nečestnosť a neúprimnosť aj do vzťahov a jednaní s ostatnými.
Modrá v nás vzbudzuje pocit diaľky. Nebo, ktoré sa rozprestiera nad zemou, dotyk vďaky vyvolaný pohľadom na bezoblačnú oblohu. Pocit mieru a dôvery v niečo väčšie, čo možno ani nedokážeme uchopiť. Modrá ukľudňuje, pomáha uvoľňovať, opúšťať veci, na ktorých lipneme.

Ako rozoberajú modrú farbu jednotlivé systémy?

1. AURA-SOMA:

Vplyv modrej farby na jednotlivých úrovniach tiel:
SYMBOLICKÁ- vyživujúci aspekt matky, jasné nebo, modrá planéta, „modrá krv“- aristokracia, melancholická hudba.
DUŠEVNÁ- milosť a viera, komunikácia božského cez naše vnútro.
EMOCIONÁLNA- mier, trpezlivosť, nevyjadrené pocity, frigidita, uzavretosť, prázdnota, čistá duša.
MENTÁLNA- témy autority, diplomacie, dar hovoriť, introverzia, jazykový prejav.
FYZICKÁ- krk, štítna žľaza.
NUMEROLOGICKÁ- 2( je to číslo vzťahov), nesie v sebe napätie polarity, duality, kooperácie, poukazuje na silnú potrebu harmónie vo vedomí i podvedomí, zrkadlí situáciu, keď sa človek vzdá sám seba a postaví sa do pozadia pre blaho celku. Modrá nám signalizuje, aby sme sa nezaťažovali vecami, ktorých sa budeme musieť vzápätí zbaviť.

2. Feng-šuej:

Podľa tohto systému je táto farba priradená k severu s číslom 1. Vyvoláva asociácie vody, dokáže rozprúdiť stagnujúce energie, podporuje komunikáciu. Pôsobí podporne na vnútorné orgány- ľadviny a močový mechúr.
Voda z chemického i fyzikálneho hľadiska má rôzne formy a skupenstvá - tuhé, kvapalné i plynné. Ako taká má rôzne stupne sily. Od jemných osviežujúcich kvapiek dažďa až po ničivú silu tsunami. Bez vody nevydrží žiadna živá bytosť na zemi a priveľa vody ju ničí.

Keď sa to premietne do systému 3. ONE-BRAIN, tak voda symbolizuje emocionálne telo. Je symbolom našich citov. Je užitočná i ničivá, v závislosti od toho ako svoje city využívame.
Modrá farba je barometricky priradená podvedomej úrovni:

SEBAISTOTA (azúrovo modrá) verzus STRACH ZO STRATY(kráľovsky modrá)

Cítim sa ohrozený/á, sklamaný/á, prehliadaný/á, nevítaný/á, nechaný/á v úzkych? Alebo naopak som smelý/á, odhodlaný/á, rozvážny/a, hrdý/á a motivovaný/á.

Motto: „Naše názory nám bránia prežívať radosť a naše očakávania nás činia nešťastnými“

Prajem vám azúrovo modrú oblohu vo vašich myšlienkach.
RNDr. Monika Kašová www.mk-ekorelax.sk
 

Vyberte región